Wat is Lezen met Kinderboekenjuf en waarom?

Lezen met Kinderboekenjuf is een online filmdienst. Je kunt een abonnement afsluiten waarna je toegang hebt tot mini leeslessen. De ideeën voor mini leeslessen deelde ik eerder al op de website www.kinderboekenjuf.nl. Echter gaat Lezen met Kinderboekenjuf een stapje verder. Je hebt het boek niet meer nodig, de voorbereidingstijd is minimaal én het gemak is groot. Je speelt een mini leesles af via het digibord en laat de kinderen het werk doen.

Bekijk hieronder een filmpje waarin uitgelegd wordt wat Lezen met Kinderboekenjuf is:

Waarom Lezen met Kinderboekenjuf?

  • Afwisselende mini leeslessen. Per boek zijn er 2 tot 7 mini leeslessen beschikbaar. Er komen allerlei verschillende onderwerpen aan bod. Onder elk filmpje staat een korte toelichting waar deze mini leesles over gaat en bij welke categorieën het aansluit.
  • Uitgebreid aanbod aan boeken. Voor groep 3 t/m 8 verschijnen er mini leeslessen bij verschillende boeken. Dit aanbod wordt regelmatig uitgebreid.
  • Diepgang tijdens het stillezen. Door een mini leesles af te spelen voorafgaand aan het stil lezen zorg je voor diepgang tijdens het stillezen. Juist het meegeven van de leesvraag zorgt ervoor dat kinderen gerichter lezen en gemotiveerd zijn om een antwoord te vinden (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk).
  • Ga in gesprek aan de hand van leesvragen. De leesvraag zorgt ervoor dat kinderen na het lezen in gesprek gaan over hun boeken. Dit heeft als positieve bijwerking dat er boekpromotie plaats vindt. Grote kans dat kinderen hier enkele boekentips aan overhouden.
  • Geschikt voor groep 3 t/m 8. De mini leeslessen op Lezen met Kinderboekenjuf zijn geschikt voor groep 3 t/m 8. Uiteraard afhankelijk van het boek en onderwerp waardoor je op zoek kunt naar een geschikte mini leesles voor jouw groep. Alle mini leeslessen zijn per groep of thema te vinden.
  • Geen voorbereidingstijd voor de leerkracht. Als leerkracht kun je kort de uitleg onder het filmpje bekijken en het daarna direct afspelen. Je hoeft geen kinderboeken te lezen, geen leesvragen te bedenken en geen mini leeslessen te geven. Als leerkracht ben je verantwoordelijk voor het afspelen van het filmpje, wellicht het op pauze zetten van het filmpje om een gesprek te voeren en naderhand om ervoor te zorgen dat de leesvraag nabesproken wordt.
Review Lezen met Kinderboekenjuf Reina Loonstra

Gratis uitproberen?

Wil je Lezen met Kinderboekenjuf eerst gratis uitproberen? Dat kan!

Heb je vragen?
Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

1 gedachte over “Wat is Lezen met Kinderboekenjuf en waarom?”

  1. Pingback: Veelgestelde vragen - lezenmet.kinderboekenjuf.nl

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven