Veelgestelde vragen

Hieronder vind je alle veelgestelde vragen over Lezen met Kinderboekenjuf.

Wat is een mini leesles?

Een mini leesles is:

  • Korte promotie van het boek
  • Stukje voorlezen
  • Leesvraag meegeven
  • Stillezen
  • Leesvraag beantwoorden

In Wat is een mini leesles leg ik uitgebreider uit wat een mini leesles is.

Is er een overzicht van alle mini leeslessen op Lezen met Kinderboekenjuf?

Ja, er is een doelenoverzicht in Excell dat regelmatig geüpdatet wordt.

Lezen alle kinderen hetzelfde boek?

Nee, elk kind leest in een eigen boek, dit hoeven niet dezelfde boeken te zijn. Het kan een leesboek, informatieboek, stripboek, gedichtenbundel, etc. zijn, dat maakt niks uit.

Heb ik als leerkracht dit boek in de klas nodig?

Nee, dat is juist de kracht van Lezen met Kinderboekenjuf. Als school hoef je het boek niet op school/in de klas aanwezig te hebben om de mini leesles te kunnen geven. Er is overigens wel een grote kans dat kinderen in de klas het boek naderhand graag willen lezen. Dat is ook gelijk de kracht van de mini leesles.

Kun je de mini leeslessen alleen klassikaal geven?

Nee, de mini leeslessen kunnen zowel klassikaal als individueel of in kleine groepjes gegeven worden. Klassikaal zal de mini leesles via het digibord afgespeeld worden, waarna alle kinderen met dezelfde leesvraag aan de slag gaan.

Werken jullie bijvoorbeeld in circuitvorm, dan kan er ook voor gekozen worden om een groepje kinderen naar een mini leesles op een computer of iPad te laten kijken. Kinderen kunnen na het lezen hun antwoord ook opschrijven in leveren.

Download hier een stappenplan voor de kinderen: Stappenplan Lezen met Kinderboekenjuf

Ik krijg een foutmelding als ik een mini leesles aanklik, hoe kan dat?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Het kan dat deze mini leesles nog online moet komen, dit gebeurt soms bij een 2e-5e mini leesles. Op dat moment kun je de mini leesles nog niet zien en zou je een foutmelding kunnen krijgen. Door bij nieuws de updates over de verschenen mini leeslessen te bekijken weet je dit zeker.
Het kan ook zijn dat er een fout zit in het linkje of een andere instelling verkeerd staat. Je kunt bij een foutmelding altijd contact opnemen zodat ik met je mee kan kijken welke oplossing er is.

Wie is het gezicht achter Lezen met Kinderboekenjuf?

Ingrid Rijnbout-Evers

Ik ben Ingrid Rijnbout-Evers, het gezicht achter Lezen met Kinderboekenjuf. Voor Lezen met Kinderboekenjuf lees ik alle boeken zelf. Ik bedenk de mini leeslessen en neem de filmpjes op.

Lezen met Kinderboekenjuf is een aanvulling op de blogpagina Kinderboekenjuf.nl welke ik in 2016 gestart ben. Sinds 2019 staat Kinderboekenjuf ingeschreven bij de kamer van koophandel als mijn bedrijf.

In Wie is Kinderboekenjuf lees je meer over mij.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op.

Scroll naar boven